Ons verhaal

Na decennia ervaring in de fruitsector met ons bedrijf in fruitteeltmachines, Induma, richtten we Frutec op in december 2008. We ontwikkelden een ingenieuze palendrukker met rupsbanden en drukten de eerste palen voor de fruitteelt met behulp van gps-techniek.

Enkele jaren later, na de Pukkelpopstorm van augustus 2011, waren heel wat fruitplantages in de regio verwoest. Fruittelers schakelden ons daarom in om o.a. de omgewaaide palen te vervangen, met behulp van ons machinepark. De start van heel wat loonwerk voor de aanleg van plantages!

Toen Veiling Haspengouw ons vervolgens vroeg om palen te drukken voor hagelnetten, gingen we natuurlijk graag op hun vraag in. Met succes legden we eind 2011 het eerste proefveld aan. Een maandje later startten we met maar liefst 95 ha hagelnetpalen te drukken!

Al snel volgde de vraag voor de levering en montage van kersenoverkappingen, waarvoor we de perfecte partner vonden: BayWa. Het beste, sterkste en toch meest eenvoudige gewasbeschermingssysteem.

Inmiddels wordt er beroep gedaan op onze vakmannen en geavanceerde machines voor allerhande loonwerk: aanleg plantages en wijngaarden, oogstbescherming, opbouw evenementen, infrastructuurwerken enzovoorts.

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Contacteer ons