Nieuws overzicht   

Optimaliseer je aanplantingsplan met Frutec 3D Service

Voor het optimaliseren en visualiseren van het aanplantingsplan van zacht en hard fruit kan je voortaan bij Frutec terecht. Met deze nieuwe 3D service biedt Frutec de fruittelers een geoptimaliseerd 3D aanplantingsplan aan.

‘We brengen de grenzen van het perceel in kaart met specifieke meetapparatuur. Deze werkt op het principe van satellietplaatsbepaling (GPS). Het GPS meetsysteem slaat meteen de metingen digitaal op en verstuurt de informatie automatisch naar onze server. Deze gegevens worden ingelezen in de speciaal ontwikkelde 3D software applicatie.Parameters zoals paalafstand, rijafstand, boomafstand en wendakker worden in samenspraak met de klant bepaald. Naast rijen, bomen en palen kunnen tevens de beregening, de drainage en de oogstbeschermingssystemen zoals hagelnetten, regenkappen en gesloten gewasbeschermingssystemen opgenomen worden in het plan. Vervolgens wordt aan de hand van de software het optimale aanplantingsplan berekend en in 3D voorgesteld. Zo krijgt de teler meteen een visueel beeld van zijn nieuwe aanplanting..’ legt Bart uit.

‘Naast het 3D aanplantingsplan, berekent de software de artikellijst met het juiste aantal van de benodigde materialen. Dit vergemakkelijkt uiteraard het budgetteren van de nieuwe aanplanting. Het plan is eveneens een hulptool voor het effectief aanleggen van de plantage in de verschillende stadia. Iedereen kan terugvallen op hetzelfde plan .’ gaat Bart verder.

Fruittelers kunnen beroep doen op Frutec 3D Service al dan niet in combinatie met toelevering van materialen en/of uitvoering van de aanplanting.

Meer weten? Bel Bart op 0496 20 38 39of stuur hem een mailtje naar bart@frutec.be

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Contacteer ons