Nieuws overzicht   

Voor de professionele wijnbouwer: loonwerk & ondersteuningsmaterialen

De Belgische wijnbouw zit in volle ontwikkeling. In tien jaar tijd is het areaal bijna verviervoudigd. De investeringen, het professionalisme, de passie en gedrevenheid van onze wijnbouwers maakt dat Belgiƫ steeds prominenter aanwezig is in de wijnwereld.

Als professionele wijnbouwer kan je bij Frutec terecht voor het complete aanplantmateriaal voor de wijngaard, gaande van eind- en middenpalen, grondankers, spandraden, draadspanners en gewasdraden alsook voor het loonwerk.

Voor de aanleg van de wijngaard staat ons team klaar voor de wijnbouwer. Van het uitmeten via GPS gestuurde software van de aanplant, het berekenen van het nodige materiaal, freesen, het plaatsen van de palen en ankers, grasbed klaarleggen tot gras inzaaien kan je op ons rekenen.

We werken samen met 2 gerenommeerde bedrijven uit Italie nl. Prestil en Vignetinox voor de specifieke ondersteuningsmaterialen voor de wijnbouw. Beide zijn reeds jarenlang wereldwijd actief in de wijnbouw sector. Want werken met kwaliteit staat immers garant voor efficiƫntie, duurzaamheid en werkplezier.

Voor de gewasdraden selecteerden we Vignetinox. De roestvrije gewasdraad, verkrijgbaar in diverse diameters op rollen van verschillende lengtes, heeft een zeer hoge weerstand en een minimale rek van slechts 2%. Voor de bevestiging van de gewasdraden zijn er inox draadjes en baumfix beschikbaar.

Wat de palen betreft werken we met de gepatenteerde Tornado palen van Prestil. Dankzij het speciale profiel bieden deze palen 30% meer weerstand en kunnen deze palen een hoge belasting aan, zelfs bij een uitzonderlijke oogst. De inkepingen in de palen vereenvoudigt het aanbrengen van de gewasdraden. (zie ook apart artikel over Tornado)

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte

Contacteer ons